Home

"Heel bijzonder was daarbij haar opvallende zuivere toonvorming met een vernieuwde speeltechniek, 
waarbij Gort-Switynk allerlei ongebruikelijke effecten ten gehore bracht".
Recensie: BN / DE STEM, Monique Meeuwisse 2009 

Alice Gort-Switynk
Klassiek zangeres (sopraan) / Blokfluitist / geregistreerd Muziektherapeut
Leerdam,  077-3745229
alice.switynk @ gmail.com
Alice Gort-Switynk is werkzaam als docerend en uitvoerend musicus blokfluitist en klassiek zangeres. Zij studeerde blokfluit aan het Conservatorium in Enschede bij Marjolijn van Roon en deed eindexamen in 1996 (DM) en 1999 (UM). Tegelijkertijd studeerde zij muziektherapie en haalde haar diploma in 1998. Later studeerde zij klassiek zang bij Caroline Stam en Francine van der Heijden en behaalde in 2016 haar Bachelor of Music bij de Vakopleiding Muziek (SNVM) in Amsterdam. 

Workshops en coaching voor blokfluit ontving zij van docenten als: Liesbeth van Lier, Marion Verbruggen, Bertho Driever, Ita Heijmans en Saskia Coolen. Correpetitie en coaching voor zang ontving zij van: Rebecca Stewart, Marja Reijnders, Andrew Clark, Phyllis Ferwerda en Joost van der Linden
.
  
Met de luitiste Elly van Munster vormt zij ensemble Rossignol en met gitariste Nelleke Boosman duo Alicante. Verder speelde zij samen met musici als: Marit Broekroelofs, Sietze de Vries en Aarnoud de Groen (ensemble Orzo e Verde).

Naast podiumkunstenaar is zij een bevlogen muziekpedagoog. Zij geeft les zowel aan kinderen, als jongeren en volwassenen. Ook heeft zij veel ervaring in het leiden van blokfluitensembles en zanggroepen. Zij is muziektherapeut bij Present in Leerdam en Bleskensgraaf.