Home

"... Opvallend is ook de rust die van deze kleinschalige, fijnzinnige muziek uitgaat. Een verademing in een hectische, onzekere tijd." 
Recensie: NEDERLANDS DAGBLAD, Roel Sikkema (CD Vrouw, 2020)


Alice Gort-Switynk
Klassiek zangeres (sopraan) / Blokfluitist / Register Muziektherapeut
Leerdam,  077-3745229
alice.switynk at gmail.com


Woorden als: "Warm, ontroerend, helder, betoverend, rust, met veel expressie", typeren de sopraan Alice Gort-Switynk. Zij studeerde klassiek zang bij Caroline Stam en Francine van der Heijden en behaalde in 2016 haar Bachelor of Music bij de Vakopleiding Muziek (SNVM) in Amsterdam. Aan het Conservatorium in Enschede studeerde zij blokfluit bij Marjolijn van Roon en deed eindexamen in 1996 (DM) en 1999 (UM). Tegelijkertijd studeerde zij muziektherapie en haalde haar diploma in 1998.

Coaching en correpetitie ontving zij van: Rebecca Stewart, Marja Reijnders, Andrew Clark, Phyllis Ferwerda en Joost van der Linden. Voor blokfluit volgde zij workshops en lessen bij docenten als: Marion Verbruggen, Bertho Driever, Ita Heijmans en Saskia Coolen. 

  
Met de luitiste en gitariste Elly van Munster vormt zij al meer dan vijfentwintig jaar ensemble Rossignol. Andere ensembles waarmee zij veel optrad, zijn; 
duo Alicante met gitariste Nelleke Boosman en ensemble Orzo e Verde met organist Aarnoud de Groen. Ook wordt zij regelmatig door verschillende koren gevraagd, om als solist mee te werken aan concerten.

Naast podiumkunstenaar is zij een bevlogen muziekpedagoog. Zij geeft les zowel aan kinderen, als jongeren en volwassenen. Ook heeft zij veel ervaring in het leiden van blokfluitensembles en zanggroepen. Zij is register muziektherapeut in de verpleging en verzorging, bij 'Waardenburgh' in Leerdam en Bleskensgraaf.

Franz Schubert (1797-1828) - Gretchen am Spinnrade D118 (fragment) 
Concert Theater Vianen 2022