Home

"Heel bijzonder was daarbij haar opvallende zuivere toonvorming met een vernieuwde speeltechniek, waarbij Gort-Switynk allerlei 
ongebruikelijke effecten ten gehore bracht".
Recensie: BN / DE STEM, Monique Meeuwisse 2009  


LinkedIn

Facebook

YouTube

Instagram


De opnames van de CD "Vrouw" zijn inmiddels achter de rug. Ensemble Rossignol heeft haar 4e CD opgenomen! Wat was het gezellig en wat hebben we hard gewerkt. Samen met de geluidstechnici Andy Clark en Lucas van Eck, waren we te gast in het kerkje op het terrein van museum de Locht in Melderslo. Half 2020 komt de nieuwe CD uit, wij zullen trots zijn! Je kan de CD nu alvast bestellen via: alice.switynk@gmail.com
Alice Gort-Switynk is werkzaam als docerend en uitvoerend musicus blokfluit en klassiek zang. Zij studeerde blokfluit aan het Conservatorium in Enschede bij Marjolijn van Roon en deed eindexamen in 1996 (DM) en 1999 (UM). Tegelijkertijd studeerde zij muziektherapie en haalde haar diploma in 1998. Later studeerde zij klassiek zang bij Caroline Stam en Francine van der Heijden en behaalde in 2016 haar Bachelor of Music bij de Vakopleiding Muziek (SNVM) in Amsterdam. 

Workshops en coaching voor blokfluit ontving zij van docenten als: Liesbeth van Lier, Marion Verbruggen, Bertho Driever, Ita Heijmans en Saskia Coolen. Correpetitie en coaching voor zang ontving zij van: Rebecca Stewart, Marja Reijnders, Andrew Clark, Phyllis Ferwerda en Joost van der Linden.
  
Met de luitiste Elly van Munster vormt zij ensemble Rossignol en met gitariste Nelleke Boosman duo Alicante. Verder speelde zij samen met musici als: Marit Broekroelofs, Sietze de Vries en Aarnoud de Groen.

Naast podiumkunstenaar is zij een bevlogen muziekpedagoog. Zij geeft les zowel aan kinderen, als jongeren en volwassenen. Ook heeft zij veel ervaring in het leiden van blokfluitensembles en zanggroepen.